La situació als hospitals es manté força estable i els professionals esperen que es mantingui així durant l’estiu. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar i coordinador de la covid-19, Juan Pablo Horcajada, ha explicat en una entrevista al programa ‘Via 15’ que esperen que aquest estiu sigui tranquil pel que fa a la pandèmia. “Aquest és el virus de la incertesa i estem sempre amb el dubte de si estarem estables, si tindrem un estiu tranquil, tot i que pensem que no patirem tant com en onades anteriors”, assegura.

A l’Hospital del Mar hi ha aquest dilluns 24 persones ingressades a planta per covid-19 i dues més a la Unitat de Crítics. És una xifra relativament baixa respecte a altres moments de la pandèmia i que es manté estable. La majoria entren a l’hospital pel Servei d’Urgències i són persones grans amb altres malalties que es desestabilitzen pel coronavirus. També hi ha alguns pacients més joves que no estan vacunats i diversos professionals de baixa per covid.

Preocupació per les persones vulnerables

Els contagis estan augmentant entre la població. Salut només fa el recompte dels positius vulnerables i han tornat a superar el topall dels 3.000 casos. Del 2 al 8 de maig, Salut va comunicar poc més de 3.300 contagis, un 18 % més que la setmana anterior. I el que més preocupa d’aquestes xifres són, precisament, les persones grans o immunodeprimides, segons ha explicat Horcajada. “Al carrer hi ha molts contagis de covid, el virus està circulant i la nostra preocupació són els pacients més vulnerables”, explica.

Precisament són els que estan patint més i representen el gruix de pacients ingressats en aquest centre hospitalari. “La covid-19 es queda entre nosaltres i la nostra funció és protegir les persones més vulnerables”. En aquest sentit, Horcajada es pregunta si no es va treure massa ràpid l’obligatorietat de dur mascareta en interiors. D’altra banda, aplaudeix l’anunci d’administrar una quarta dosi de reforç a les persones majors de 80 anys a partir de la tardor.