Aquest dimarts a la tarda es presentava a la Casa del Llibre de la rambla de Catalunya el llibre ‘Nadie nace en un cuerpo equivocado. Éxito y miseria de la identidad de género’, de Marino Pérez Álvarez, una presentació que ha coincidit amb la manifestació convocada per la Crida LGTBI i Sororitrans en la vigília del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia.

Els manifestants han volgut entrar a la llibreria per aturar la presentació d’aquest llibre i s’han trobat amb un cordó dels Mossos d’Esquadra, un dispositiu que s’havia organitzat per evitar que “aquests grups antagònics entressin en contacte”, segons fonts policials.

aldarulls casa llibre presentació obra trànsfoba

Tot i la presència dels Mossos, els manifestants han intentat entrar-hi per aturar la presentació i s’han produït enfrontaments amb el cos policial. La Casa del Llibre ha anul·lat l’acte per evitar aldarulls. Però els membres de la Crida LGTBI i de Sororitrans han decidit quedar-se a les portes de l’establiment fins que tanqués per assegurar-se que no es reprenia.

Fonts del Mossos d’Esquadra han informat betevé que el dispositiu policial es mantindria fins que no marxessin els manifestants. Finalment els activistes han aconseguit que la llibreria tanqués abans d’hora sense reprendre la presentació.