affac curs escolar 2023 2024

La comunitat educativa ha començat aquest dimarts, 17 de maig, el període de quatre dies d’aturades per protestar contra la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. En aquest cas, l’aturada és parcial, entre les 8 i les 10 h, i els sindicats han convocat piquets informatius durant les primeres hores del matí per fer sentir la seva veu i han tallat el trànsit a les dues rondes i també a la Gran Via.

Baix seguiment de la vaga d’ensenyament parcial

Una vaga que ha tingut un seguiment força baix, segons el departament d’Educació que ha anunciat que només un 2 % dels docents s’han sumat a l’aturada al conjunt de Catalunya. En el cas de la ciutat de Barcelona l’han seguit un 3,12 % dels professionals del Consorci d’Educació. Aquesta vaga a l’ensenyament del 17 de maig és el primer pas de les quatre jornades de reivindicació entre el maig i el juny.

Aquesta vaga a l’ensenyament del 17 de maig és el primer pas d’un total de quatre jornades de reivindicació entre el maig i el juny. La vaga del 17 de maig té previst uns serveis mínims del 33 % de professors a infantil, primària i secundària. A banda, el Departament de Treball ha anunciat que cal garantir una persona del comitè directiu per cada centre.

Més dies de vaga el maig i el juny

La vaga es repetirà tres dies després: el 29 de maig (vaga total), el 2 de juny (vaga parcial) i el 9 de juny (vaga total). A més, els sindicats no descarten la convocatòria d’una vaga indefinida per acomiadar el curs.

En aquesta pàgina actualitzarem tot el que doni de si la jornada de vaga del 17 de maig. La comunitat educativa preveu un seguiment massiu de la vaga de professors contra les retallades, a favor del català a l’escola i contra l’avançament del calendari 2022-23, entre d’altres.