25 novembre

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Per commemorar-ho, institucions i entitats feministes han organitzat diferents actes el 25 de novembre i una manifestació a Barcelona per rebutjar la violència masclista. Et detallem tot el que hi ha convocat el 25 de novembre a Barcelona.

Acte institucional a la plaça de Sant Jaume

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han preparat un acte institucional aquest dijous, 25 de novembre, a partir de les 12 h a la plaça de Sant Jaume. El dia abans, dimecres, 24 de novembre, el consistori farà entrega del Premi 25-N, que des del 2005 reconeix les iniciatives i els projectes orientats a eliminar la violència masclista de la nostra ciutat.

Manifestació del 25 de novembre a Barcelona contra la violència masclista

L’acte central d’aquest 25 de novembre és la manifestació a Barcelona, una mobilització feminista que ha organitzat l’entitat Novembre Feminista, amb el suport d’altres associacions. La marxa arrencarà a les 18.30 h de la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal sota el lema “Fúria feminista contra les violències masclistes” i finalitzarà a la plaça de Catalunya, on se’n llegirà el manifest i es podran veure algunes actuacions.

La protesta vol denunciar els diferents tipus de violències que pateixen les dones, així com també reclamar a les administracions públiques canvis en la prevenció, l’acompanyament i la recuperació de les dones que hagin patit violència masclista.