gest violència gènere

Un simple gest amb la mà va permetre rescatar una noia de 16 anys segrestada als Estats Units. La menor va fer un gest de socors amb la mà per denunciar que era víctima violència masclista. El gest va sorgir al Canadà i va fer-se viral a tot el món per TikTok, Instragram i altres xarxes socials.

Consisteix a mostrar la palma de la mà i tot seguir amagar el dit gros amb la resta de dits fins a tancar el puny. La noia segrestada dins un cotxe va fer el senyal a un conductor quan estaven aturats en un semàfor. Aquesta persona va reconèixer el gest i va donar l’avís a la policia.

#SignalForHelp

Aquest fet va popularitzar encara més la iniciativa #SignalForHelp, creada per l’organizació Canadian Women’s Foundation, per ajudar les dones víctimes de la violència de gènere i que va començar amb les mesures de confinament amb l’esclat de la pandèmia. Aquest aïllament va incrementar el risc d’agressions a dones en situació de violència masclista.

Un gest viral a les xarxes socials

Les xarxes socials com ara el TikTok o l’Instagram van popularitzar aquest gest a partir de vídeos simulats en què dones i nenes es troben en una situació de perill. La majoria són casos de violència de gènere. Les protagonistes fan servir el gest davant persones conegudes, gent propera o en videotrucades per demanar ajuda sense alertar els agressors.