El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha registrat 6.652 casos de violència masclista de l’1 de gener al 20 de novembre del 2021, mentre que en el mateix període de l’any anterior se’n van materialitzar 3.445, coincidint amb el confinament pel coronavirus. Durant el mateix interval del 2019 l’ICAB va registrar-ne 5.781 casos.

Els casos corresponen a l’àrea d’influència de l’ICAB (Arenys de Mar, Barcelona, Berga, Cornellà de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú).

El Torn d’Ofici de l’ICAB també assenyala que des del mes de setembre hi ha a Catalunya l’obligatorietat de realitzar la primera assistència a comissaria per als casos de violència masclista. En aquest sentit, l’ICAB destaca que des de l’1 de juliol fins al 20 de novembre del 2021 s’han registrat un total de 2.566 casos de víctimes de violència de gènere, de les quals 1.511 corresponen a la primera assistència en comissaria (58,89 %), mentre que en 1.055 ocasions la primera assistència ha estat al jutjat (41,11 %).

Acte reivindicatiu de les dones advocades de l’ICAB

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB realitzarà aquest dijous, 25 de novembre, a les 11 h, una concentració a la seu del col·legi amb una lectura d’un manifest reivindicatiu. D’aquesta manera volen “visibilitzar la violència contra les dones i les nenes”.

Durant l’acte, les advocades lluiran a la solapa un llaç lila per mostrar el seu rebuig al maltractament cap a les dones.