nens amb mascareta
Foto: ACN

Els menors de 12 anys queden exclosos de presentar el passaport covid per accedir a l’interior dels bars i restaurants, els gimnasos i també a la part de restauració dels cinemes, teatres o auditoris. Així ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que aquest dijous ha donat llum verda a l’ampliació de l’ús del certificat covid a partir de divendres tal com havia demanat el govern català.

Els menors de 12, en espera de vacuna covid

Els menors de 12 anys són l’únic grup de població que encara resta sense vacunar-se contra la covid. La vacunació dels infants podria estar a prop, després que l’Agència Europea de Medicaments hagi recomanat aquest dijous que s’autoritzi la vacuna de Pfizer per als nens d’entre 5 i 11 anys. Ara serà la Comissió Europea qui prengui la decisió final i decideixi si aprova l’administració del vaccí de Pfizer, tal com es fa des d’aquest estiu amb els adolescents de 12 a 15 anys.

Controls del passaport covid als accesos dels locals

La resolució del Tribunal Superior de Justícia, a més d’excloure als menors de 12 anys d’haver de presentar el passaport covid per entrar a la restauració o a espais culturals, també estableix que els locals hauran de tenir un control a la porta per comprovar la validesa dels certificats. La interlocutòria judicial també remarca que no es podran conservar les dades incloses en el passaport covid ni utilitzar-les amb cap altra finalitat que no sigui la de controlar l’accés als establiments.