L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, veu amb bons ulls que es decreti l’estat d’alarma i es limitin els horaris, en referència a la declaració d’un toc de queda nocturn a Catalunya. Ho ha fet amb un fil a través del seu perfil de Twitter. Colau considera “positiu” que els governs català i espanyol es coordinin per aplicar restriccions per l’evolució de la pandèmia.

Al mateix fil, Colau ha demanat que es reforci el servei d’atenció primària, que, assegura, està “al límit”. En aquest sentit, ha ofert espais municipals per ampliar els espais dels CAP, com ja va fer aquest dijous. Més enllà de l’espai, l’alcaldessa remarca per Twitter que cal reforçar els professionals tant als centres mèdics com a les residències. Finalment, Ada Colau ha instat la ciutadania a “reduir el contacte social i evitar trobades”.

Colau ha fet aquestes piulades després que aquest divendres al vespre el govern català hagi anunciat que sol·licita a l’executiu de Sánchez la declaració de l’estat d’alarma, una eina que faria servir per aplicar un toc de queda nocturn.