El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que es prohibirà fumar a la via pública a tot l’estat si no es garanteix la distància mínima de seguretat de dos metres. El govern ha impulsat aquesta mesura en matèria de salut pública de manera coordinada amb les comunitats autònomes i després de detectar un augment dels contagis per coronavirus. La mesura afectarà no només les cigarretes sinó qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac.

La prohibició entrarà en vigor “tan aviat com sigui possible” i seran les comunitats autònomes les que l’aplicaran i l’adaptaran a la legislació de cada territori. A Catalunya, per tant, es farà efectiva quan es publiqui al DOGC. Salut ja havia estudiat la possibilitat de prohibir fumar als espais públics després que Galícia s’hi avancés i posés en marxa la prohibició.

Locals d’oci nocturn i discoteques, tancats a tot l’Estat

El tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes a tot el territori espanyol és una altra de les 11 mesures obligatòries del ministeri de Sanitat. Illa ha afirmat que el percentatge majoritari dels positius per covid-19 no tenen lloc en aquests espais, però quan s’hi detecta un positiu, s’escampa més ràpidament perquè “és més difícil de rastrejar”. Sanitat ha decretat també l’hora de tancament de bars i restaurants, que haurà de ser a la 1 de la matinada.