El segon pis del punt de vacunació de Fira de Barcelona ja s’ha desmantellat. S’han desmuntat la sala d’espera i els 20 boxs de vacunació que hi havia, la meitat del total. Ara, l’activitat se centra únicament al nivell de sota, que continua obert de dilluns a diumenge, i amb els tres tipus de vacunes disponibles. S’ha reduït considerablement, a més, el nombre de professionals que hi treballen.

“Havíem tingut 70 persones treballant al punt i ara en són unes 25 que, a més, també s’encarreguen dels punts de vacunació mòbils”, ha explicat a betevé Lourdes Carrés, la coordinadora del punt. Segons Carrés, estan a punt per si s’aprova la tercera dosi per als majors de 65 anys i, de nou, la demanda torna a pujar. Actualment, amb prou feines s’arriba a les 1.000 dosis diàries.

Tanca el punt de Geografia i Història

El Departament de Salut comença aquest divendres a tancar alguns dels punts de vacunació massiva de la ciutat de Barcelona. Concretament, deixen de funcionar el de la Facultat de Geografia i Història del Raval, el primer que va entrar en funcionament, i el centre vacunal CAPSBE de Sant Isidor. Al punt del Raval, que va obrir el 22 de febrer, s’han posat 125.000 vacunes.

El tancament d’aquests punts s’emmarca en un canvi d’estratègia fruit de la davallada de la demanda de vacunes, un cop s’ha superat el 70 % de població amb la pauta completa. Salut vol fer arribar ara la vacunació a la població no vacunada. Per això, s’intensificarà l’estratègia de punts mòbils a llocs on la cobertura vacunal és més baixa o on freqüenten persones de menys de 40 anys. De fet, la franja entre els 20 i els 34 és l’única que no ha arribat al 70 % de persones amb la pauta completa. És per això que s’està vacunant a llocs com facultats i centres comercials.

De fet, una enquesta feta a 15.000 persones no vacunades ha permès saber que poc menys de la meitat dels que no l’han rebut és perquè no la consideren necessària. El 27 % tenen por als efectes secundaris. És en aquests dos perfils que Salut vol incidir. D’una banda, els vol convèncer dels riscos de no posar-se la vacuna i, de l’altra, que els efectes secundaris greus són molt infreqüents.