Un usuari de Rodalies ha denunciat a Twitter l’actitud homòfoba del personal de seguretat de l’estació de la plaça de Catalunya. El fotoperiodista Joan Gálvez és qui va presenciar l’escena mentre esperava un tren a l’estació de Plaça de Catalunya, en plena jornada de vaga dels maquinistes de Renfe.

Segons ha explicat a betevé, va veure com un grup de sis o set vigilants de seguretat havien apartat un company seu que s’estava encarant amb un noi que tenien retingut. Justament després, aquest noi va fugir corrent escales amunt cap a l’exterior de l’estació, i aquest vigilant el va perseguir al crit de “maricona, ven aquí”.

El fotoperiodista va sortir corrent darrera seu i quan es va posar a gravar amb el mòbil, els vigilants de seguretat el van envoltar i el van increpar, i li van demanar que s’identifiqués. També explica que el van empènyer, li van donar un cop a la mà, i li van intentar treure el mòbil. G´alvez presentarà una queixa a Renfe per homofòbia i per les mala praxi del personal de seguretat.

Renfe ha obert una investigació interna

Renfe assegura que no tolera actituds que no s’ajustin als protocols d’actuació de la companyia i ha explicat a betevé que ha obert una investigació interna. Des de l’Observatori contra la Homofòbia també han condemnat els fets i han anunciat que activaran els protocols corresponents en aquest tipus de casos.