Barcelona ha assolit el 70 % de població immunitzada amb la pauta completa de la vacuna contra la covid-19. Segons l’últim balanç del Departament de Salut, 1.160.441 barcelonins han finalitzat el procés de vacunació, ja sigui amb dues dosis o amb el vaccí monodosi de Janssen. Barcelona ha aconseguit aquesta fita abans que Catalunya, que la té a tocar amb un 69 % de catalans amb pauta completa.

Tot i tenir un 70 % de barcelonins vacunats, la mitjana de punxades diàries s’ha reduït els mesos d’estiu. En l’última setmana de juliol es van administrar 10.800 dosis cada dia, mentre que del 23 al 29 d’agost, la xifra ha baixat fins a les 8.000. Les dades no tenen res a veure amb el ritme de vacunació del mes de juny, quan cada dia s’administraven 17.400 dosis.

El procés de vacunació es va alentir a l’agost a Catalunya i, un cop engegat el mes de setembre, el ritme es va recuperant molt lentament. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va anunciar que volien prémer l’accelerador i aconseguir el 80 % de pauta completa al setembre. S’espera que amb la tornada de les vacances dels ciutadans, les vacunes administrades augmentin. També es podria notar un increment quan els joves contagiats en la cinquena onada es puguin vacunar a partir del setembre.