baixa automàtica covid catalunya

Continua l’expansió de la variant BA.5 d’òmicron, la qual provoca un increment de casos de covid a Catalunya i també un gran nombre de reinfeccions. Arran del canvi de protocol per gripalitzar el coronavirus, els centres de salut només fan proves de detecció als grups de risc. També han canviat els criteris per donar baixes laborals. T’has infectat i no saps si pots a anar a treballar? Aquí et detallem en quins casos pots anar a la feina tot i donar positiu en covid i en quins no.

Treballar amb covid: sí, però depèn dels símptomes

Segons el protocol de la covid de Salut, actualment les persones que tenen covid i són asimptomàtiques poden anar a la feina. Durant la sisena onada, un test d’antígens positiu fet a casa ja servia per obtenir la baixa laboral. Ara, amb la setena onada, Salut recupera les baixes automàtiques: des del 6 de juliol, una persona amb símptomes compatibles amb la covid (no cal que demostri que és positiva) pot demanar la baixa, que se li generà de forma automàtica i durant cinc dies.

En les darreres setmanes, alguns dels símptomes freqüents pels quals un metge pot donar la baixa a una persona contagiada de coronavirus és la febre, el cansament i el dolor muscular.

La mascareta és recomanable si treballes amb covid

La mascareta en interiors va deixar de ser obligatòria el 20 d’abril. Des d’aleshores, els responsables de riscos laborals són els encarregats de decidir si s’ha de mantenir aquest element de protecció al lloc de feina. Ara bé, tot i que a la teva empresa no sigui obligatòria la mascareta, les autoritats sanitàries en recomanen l’ús a les persones que vagin a treballar amb covid. D’aquesta manera, s’evitarà la transmissió del virus entre els companys de feina.