cansament postcovid fatiga covid

El cansament és un dels símptomes de la nova variant BA.5 que ha fet augmentar els casos de covid a Catalunya. Aquesta molèstia pot allargar-se fins i tot dies després de donar negatiu al test d’antígens. De fet, la fatiga, juntament amb altres símptomes com ara la tos, el mal de cap o el dolor muscular poden ser un senyal d’alerta de covid persistent. Malgrat això, en la majoria de casos el cansament acostuma a desaparèixer.

Et detallem quan marxa la fatiga per covid.

La fatiga, un dels símptomes que més s’allarga

El cansament afecta un 75 % dels positius, segons una investigació de l’Agència de Salut Pública francesa. Un estudi publicat a la revista ‘Eurosurveillance’ revela que la fatiga és un dels símptomes de la variant òmicron que més persisteixen. Concretament acostuma a durar quatre dies de mitjana, els mateixos que la tos o la secreció nasal.

En alguns casos, però, aquest símptoma de la covid s’allarga en el temps. Si persisteix, es recomana consultar-ho amb un expert perquè podria ser covid persistent.

El cansament i la covid persistent

La covid persistent es manifesta en forma de fatiga, tos, mal de cap o fins i tot problemes de memòria. De fet, segons la definició que dona l’Organització Mundial de la Salut, la també coneguda com a “long covid” és el “conjunt de símptomes perllongats que algunes persones presenten després d’haver patit la covid”.

Alguns malalts expliquen que les molèsties són constants, mentre que d’altres asseguren que tenen brots, és a dir, que pateixen els símptomes de forma intermitent.