Dues mobilitzacions de signe contrari han coincidit aquest dimecres al vespre al passeig de la Bonanova. D’una banda, unes 200 persones amb banderes espanyoles i fent picar cassoles han protestat contra la gestió del Govern espanyol de la crisi del coronavirus amb crits de “Sánchez vete ya” o “Dimissió”. D’altra banda, una trentena de persones de col·lectius antifeixistes també s’han mobilitzat contra les mesures del govern de Pedro Sánchez per fer front a la pandèmia de la covid-19.

Les dues protestes han coincidit al passeig de la Bonanova amb el carrer d’Horaci, on els Mossos d’Esquadra els han separat per impedir que coincidissin. Els agents han fet un doble cordó policial i han col·locat cinc furgonetes enmig dels dos grups, que, tot i això, han creuat insults. El grup més nombrós feia “Fora” els antifeixistes, que els responien amb crits de “Fora feixistes dels nostres barris.”

Sense distància de seguretat i amb mascaretes

El grup més nombrós ha estat el primer a arribar. Més d’un centenar de persones han demanat la dimissió de Pedro Sánchez, en una convocatòria que emula les que tenen lloc al barri de Salamanca de Madrid contra la gestió de la crisi de la covid-19. Els Mossos d’Esquadra els han informat que no podien romandre quiets en un punt fix perquè, si ho feien, els identificarien, donat que està prohibit concentrar-se durant l’estat d’alarma. Per això, el grup ha anat caminant pel passeig de la Bonanova sense respectar les distàncies de seguretat, tot i que la majoria amb mascareta.

Els Mossos han fet identificacions en tots dos grups.

La protesta dels antifeixistes s’ha convocat en paral·lel a la mobilització de #Recuperemelscarrers que s’ha fet a Gràcia l’endemà de la detenció d’una dona en una manifestació frustrada.