esport platja coronavirus

El Ministeri de l’Interior preveu que les forces i cossos de seguretat de l’Estat puguin aplicar advertències i, fins i tot, sancions a aquelles persones que no compleixin amb l’obligació de portar mascareta als espais tancats i a la via pública quan no es pugui mantenir la distància de seguretat pel coronavirus.

Concretament, les indicacions del Govern espanyol són que, durant els primers dies, els agents “potenciaran la funció pedagògica”. En el cas que es tingui coneixement d’algun incompliment de la normativa, “requeriran a la persona que procedeixi a posar-se la mascareta o que es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat interpersonal”. Si l’incident té lloc en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic, “es demanarà a la persona que l’abandoni”.

Ara bé, el Ministeri de l’Interior també adverteix que, “si la persona no atén el requeriment, es podrà procedir a realitzar una proposta de sanció per la via de l’article 36.6 de la Llei de protecció de la seguretat ciutadana“, popularment coneguda com a llei mordassa. En concret, podran proposar una sanció administrativa com a falta greu, i això comporta multes d’entre 601 i 30.000 euros.