Aquest dimecres han reobert tots els parcs de la ciutat, en total 148, perquè se’n pugui fer un ús ciutadà després que la pandèmia del coronavirus vagi a la baixa. Fins ara n’havien obert només una vuitantena, però s’amplia la xifra i, a més, alguns n’avancen l’horari (de les 8 h del matí fins a les 21 h). D’aquesta manera també s’hi podrà fer esport en la franja matinal.

Un cas especial és el del Parc Güell, que s’obre per facilitar el passeig dels veïns i perquè s’hi pugui fer esport. No obre, però, per a les visites culturals, que encara hauran d’esperar. Aquest dimecres també hi ha una altra novetat, reobren les platges durant tota la jornada i en podran fer ús les diferents franges d’edat en l’horari que els pertoca.

Parcs més verds i plens de color

El confinament i la pluja de les últimes setmanes han ajudat a les zones verdes de la ciutat, la natura s’ha renovat i reforçat i això es deixa notar. Ho vam veure fa uns dies al Parc de la Ciutadella, on fins i tot l’Ajuntament estudia convertir els parterres en prats.

L’Ajuntament diu que han aparegut espècies espontànies de flors i els arbres també es veuen amb més biomassa i frondosos. Ho notarem també a la gespa, sense clapes i els escocells, amb més vegetació. També s’hi poden veure més nius que en altres anys, han tingut més tranquil·litat durant la temporada de cria.