Segon dia consecutiu de protestes a la Vila de Gràcia per denunciar “la vulneració de drets fonamentals” durant l’estat d’alarma i que, en el context de crisi pel coronavirus, “s’estan posant per davant els interessos privats”. La convocatòria l’ha feta la Xarxa de Suport Mutu a través de les xarxes i hi han participat un centenar de persones.

La concentració s’havia de fer a les 20 h a la plaça de la Vila de Gràcia, però un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra, format per 6 unitats de les Brigades Mòbils amb una trentena d’agents antiavalots, ha obligat els manifestants a canviar l’indret de la protesta. De fet, els Mossos havien blindat la plaça de la Vila de Gràcia, des de tots quatre accessos.

el nou emplaçament ha estat la plaça de la Virreina, on sí que han pogut realitzar la protesta, distribuïts en files, mantenint les distàncies, amb mascareta i exhibint cartells amb lemes com “Que la crisi la paguin els rics” o “Llibertat d’expressió, policia no”. L’acció ha durat uns 15 minuts i l’han desconvocada els mateixos organitzadors.

La mobilització s’ha produït l’endemà que els Mossos impedissin una altra concentració, també a la plaça de la Vila de Gràcia, en què, després de diversos moments de tensió, van detenir una dona per “atemptar contra els agents de l’autoritat”. La CUP Capgirem Barcelona ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, per aquesta actuació dels Mossos.