Els professors de secundària han alçat la veu aquest dimarts per denunciar el que consideren una actitud “displicent i irresponsable” per part del Departament d’Educació. Xavier Massó, secretari general del Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), explica que quan Educació parla “d’abaixar ràtios fins a un màxim de 20” sempre “s’està referint a infantil i primària” i estan deixant de banda secundària, en què no s’està vetllant per garantir les mesures de seguretat per fer front a la covid-19.

El sindicat assegura que entre els professors hi ha “sensació de desemparament i de caos”. Diuen que des del juliol no tenen cap contacte amb el departament i que el president, Torra, no els va convocar a la reunió d’aquest dilluns tot i ser el principal sindicat de secundària. Massó assegura que “ens assabentem de tots els canvis per la premsa”. David Rabadà, delegat d’ASPEPC-SPS al Baix Llobregat, comparteix la indignació de Massó i afegeix que hi ha “crispació” i “sensació de falta de seguretat” entre el professorat.

Entre 30 i 35 alumnes per aula

Massó assegura que amb les ràtios vigents a secundària (30) i a batxillerat i FP (35) i amb espais limitats “és impossible” mantenir la distància de seguretat. El secretari general de l’ASPEPC-SPS afirma que és “contradictori” que el govern exigeixi mesures de seguretat com evitar les reunions de més de 10 persones i, en canvi, “ajuntar una trentena de joves en una aula de 40 metres quadrats”. A més, assegura Massó, “no pots demanar a persones d’entre 16 i 18 que no s’ajuntin entre ells en sortir de classe”. Belén Tascón, presidenta de la FaPaC, també ha assegurat aquest dilluns que és “difícil mantenir les mesures de seguretat a secundària”.

Falta de material i dotació econòmica per a la neteja

El Sindicat de Professors de Secundària assegura que no s’estan rebent les mascaretes i hidrogels suficients als centres. Alhora no saben si s’ha augmentat la dotació pressupostària per al personal de neteja per poder mantenir els espais nets.