El CaixaForum ha presentat aquest dimarts la programació de la nova temporada 2020-2021, que recupera algunes de les activitats programades durant el confinament, i d’altres són estrenes absolutes com ara “Symphony, un viatge al cor de la música de Gustavo Dudamel”. Es tracta d’un projecte de realitat virtual que combina experiències sonores amb l’audiovisual i que per motius logístics s’estrenarà la setmana vinent al CosmoCaixa. També destaquen una mostra dedicada a l’art pop de Warhol, Johns i Rauschenberg; una exposició sobre la figura del dissenyador i constructor Jean Prouvé, i una mostra a través de l’evolució del mite dels vampirs.

Per la directora general adjunta de la Fundació la Caixa, Elisa Duran, la temporada navegarà entre la continuïtat i la innovació, ja que malgrat els canvis que ha comportat la pandèmia, s’han adaptat les exposicions i les activitats al nou context. De fet, el CaixaForum va ser el primer museu a recuperar l’activitat a la ciutat després dels mesos de confinament.

La gran estrena, al CosmoCaixa

La gran novetat és una producció pròpia, “Symphony, un viatge al cor de la música”, que es presentarà el dia 15 de setembre i l’endemà s’obrirà al públic. És el resultat de quatre anys de treball amb el director d’orquestra Gustavo Dudamel.

La mostra s’inaugurarà al CosmoCaixa perquè la tecnologia de realitat virtual que es requereix per crear aquesta experiència immersiva necessita unes instal·lacions força grans. Després de l’estrena a Barcelona recorrerà la geografia espanyola i portuguesa durant els anys vinents.

Els déus del Prado

La primera estrena al CaixaForum serà l’exposició “Art i mite. Els déus del Prado”, organitzada pel Museu del Prado amb la col·laboració de la fundació. Es tracta d’una de les mostres que s’havien d’estrenar la primavera passada i que es van haver d’ajornar, i ara es podrà veure des del 16 d’octubre fins al 14 de març.

La mostra aprofundeix en la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l’art a partir d’una selecció d’obres de les col·leccions del museu madrileny, que inclou pintures de Rubens, Ribera i Zurbarán, entre d’altres.

També a la tardor arribarà a Barcelona la mostra “Vampirs. L’evolució del mite”.

Una immersió al somni americà a través de l’art pop

A la programació també hi destaca “El somni  americà. Del pop a l’actualitat”, una aproximació a l’art gràfic dels Estats Units a través de figures clau com Lichtenstein, Warhol, Johns, De Kooning o Rauschenberg, des dels anys 60 fins a l’actualitat, realitzada juntament amb el British Museum, que s’estrenarà a Madrid i que al març arribarà a Barcelona.

Un altre projecte nou serà “L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura/Indústria/Mobiliari”, una col·laboració amb el Centre Pompidou que s’endinsarà en l’univers d’aquest dissenyador i constructor clau en la modernitat de l’arquitectura que explora els seus inicis com a ferrer, els seus primers treballs amb arquitectes moderns i els seus edificis prefabricats, amb els quals tenia l’ambició de crear productes per al màxim nombre possible de persones.

I per primera vegada a Barcelona, es podrà veure el treball del col·lectiu artístic internacional TeamLab, nascut el 2001 a Tòquio com a laboratori de creació col·laborativa i experimentació. “TeamLab. Art, tecnologia, natura” explorarà els vincles entre art, tecnologia, disseny i natura.