quim torra palau generalitat
Foto: @QuimTorraiPla

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat aquest dilluns als directors de les escoles de primària, durant el matí, i als de secundària durant la tarda, que el govern ha treballat per “donar seguretat i confiança” a pares, professors i alumnes i ha destacat la importància de garantir l’inici del curs 2020-2021. “És hora de tornar a l’escola i hi estem preparats”, ha dit el cap de l’executiu català en la reunió d’aquest migdia amb la junta central de directors i directores de primària i també als de secundària en la segona trobada del dia.

Segons un comunicat la Generalitat, Torra ha lamentat l’error que suposa “no haver declarat la cultura i l’educació com a serveis essencials“. “No ens pot tornar a passar”, ha afegit el president, que defineix l’escola com un espai on “ens ho juguem tot”.

En aquest sentit, Torra ha agraït “l’actitud exemplar” de la comunitat educativa durant la pandèmia, vetllant per un ensenyament correcte enmig de les “enormes dificultats” que va viure el país.

En espera que l’Estat resolgui “aquesta setmana” la prestació per quarantena

En aquesta trobada, Torra ha traslladat a la Junta Central de Directors la necessitat que els pares puguin disposar d’una prestació d’incapacitat temporal en el cas que un menor hagi de fer quarantena per un brot de coronavirus. El cap de l’executiu ha recordat que el Govern ha centrat els esforços en el retorn presencial a l’escola per a que alumnes, pares i mares i docents “afrontin el curs amb seguretat”. Per això, ha reiterat la necessitat que el govern espanyol resolguiaquesta setmana” aquesta mena de permisos.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, també hi ha estat present en la reunió. Minuts abans, el cap del Departament ha insistit que l’escola és “el lloc més segur per als infants fora de casa seva”.