El cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria del Vall d’Hebron, Pere Soler, diu que el bon funcionament de les escoles, quan falta una setmana per a la tornada a les aules, dependrà de quina sigui la situació epidemiològica en el conjunt de la societat. “Si entréssim a les escoles amb una ràtio de transmissió més baixa i un nombre d’infectats per cada 100.000 habitants inferior als 80 o 90, els resultats serien millors”, assegura.

Precisament, l’Hospital Vall d’Hebron ja va concloure amb un estudi que els nens infectats contagien poc la covid-19 dins del nucli familiar, una evidència científica que trenca amb qualsevol teoria sobre la supertransmissió dels menors. De fet, el doctor Soler assegura que “cap estudi clínic no ha pogut demostrar que els nens siguin supertransmissors” i que “al principi de la pandèmia es va dir que els nens ho eren perquè es va fer una còpia de la grip”.

“El problema seria que l’escola fos un focus de rebrot”

El doctor ha afegit, també, que “a les escoles, inevitablement, hi haurà casos positius de coronavirus, de la mateixa manera que n’hi ha ara”. Cada mes, des del juliol, hi ha hagut al voltant de 2.700 positius menors de 18 anys, afirma. Això sí, alerta que el problema seria que l’escola es convertís en un focus de rebrot, però que, per ara, aportarà el mateix que a la resta d’entorns.