Els membres del govern de la Generalitat no assistiran a la manifestació de la Diada que ha convocat l’ANC la tarda de l’11 de setembre. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que finalment l’executiu de Torra ha decidit no participar en aquest acte, com han fet en edicions anteriors.

Budó ha expressat el convenciment que les entitats organitzadores prendran totes les mesures de seguretat necessàries, però que al govern li preocupa “el pre i la postconcentració”, és a dir, els desplaçaments, els retrobaments i les trobades després de la manifestació. Des de la Generalitat demanen als ciutadans que hi participin que siguin “molt curosos, “i que siguin conscients que encara estem en plena crisi sanitària, en plena pandèmia i a les portes d’un curs escolar”. Alguns epidemiòlegs han coincidit al desaconsellar la participació en aquests actes massius.

Es manté l’ofrena a Rafael Casanova

Durant la Diada, el govern de la Generalitat només mantindrà la seva presència a la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. En aquesta ocasió hi participarà una delegació reduïda encapçalada pel president, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Mertixell Budó. En canvi, l’executiu no participarà en l’altra ofrena floral de l’11 de setembre al Fossar de les Moreres.

El govern català ja havia expressat fa uns dies els seus dubtes sobre la participació en els actes de la Diada per la crisi del coronavirus.