mesures restriccions catalunya procicat
Foto:Xavi Calvo

Les regions sanitàries de Barcelona i Lleida podrien entrar en fase 3 abans de la data prevista, és a dir, abans del dia 22 de juny. Ho ha explicat en una entrevista a ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio, la consellera de Salut, Alba Vergés, on ha apuntat que en funció de l’evolució de la pandèmia i de les dades epidemiològiques es podria valorar aquesta acceleració cap a la nova normalitat. “Ho valorarem, però ha de ser una proposta lògica i concordant amb la pandèmia”, ha afegit.

A banda, la consellera ha confirmat que a partir de dilluns, dia 8 de juny, ja es permetrà la lliure circulació de persones entre les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Vergés, crítica amb “la nova normalitat”

La consellera ha criticat el decret de “nova normalitat” que ja prepara el govern central un cop acabi l’estat d’alarma.”Crec que són ganes d’intervenir, de posar-hi el coll i de no acceptar que les competències són d’altres”, ha explicat Vergés. A més, ha demanat novament que Catalunya recuperi les competències per operar en l’àmbit de la salut en el territori, ja que, tal com conclou, “hi ha una clara voluntat d’intervenir-nos per part de l’Estat”.