Els municipis propers a Barcelona on des d’aquesta setmana es permet la mobilitat des de la ciutat, estan en alerta per la gestió d’aglomeracions. A Arenys de Mar, al Maresme,  els preocupa especialment un augment d’afluència a les platges mentre que a Aiguafreda, al Vallès Oriental i punt d’entrada al Montseny, els restauradors han notat un increment de les reserves a les terrasses.

En ambdós municipis, i després de mesos sense visitants, els alcaldes estan preocupats per la possibilitat que això signifiqui un relaxament en les mesures d’autoprotecció sanitàries. “Hem patit molt perquè hem tingut molts casos de i ens fa por que hi hagi una massificació, però és clar que per als petits empresaris és una bona notícia”, explica Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, que aquest dissabte ha detectat l’arribada de nombroses caravanes i furgonetes disposades a passar la nit a tocar de la platja.

A Aiguafreda, l’alcalde, Miquel Perella, assegura que ja des del cap de setmana passat hi ha hagut arribades a les segones residències -que també han detectat puntualment durant el confinament- i no amaga la preocupació pel que això significa: “Encara tenim el centre d’atenció primària tancat i aquí la població és envellida”.

Des de Begues, municipi del Baix Llobregat on també hi ha segones residències, l’alcaldessa, Mercè Esteve, va un pas més enllà: “Hi ha molts moments per venir, i aquest no és el millor, però les portes estan obertes”.

Terrasses saturades

Si a Aiguafreda els restauradors s’han preparat per a un cap de setmana que pot ser bo, a Arenys de Mar pateixen per un possible col·lapse dels establiments: “Aquests dies només amb els arenyencs ja tenim les terrasses plenes i, si s’hi suma gent de fora, pot ser que tinguem problemes per mantenir les distàncies de seguretat obligatòries”, diu l’alcaldessa.

En alguns d’aquests municipis propers a Barcelona, des de l’inici del confinament han detectat un augment en el nombre d’empadronaments i de persones interessades a anar-hi a viure.