La presència de porcs senglars més enllà de la serra de Collserola comença a ser molt habitual. Un veí de Vallcarca ha enregistrat imatges d’una família de porcs senglars passejant de nit per la plaça de Mons, una plaça del barri gracienc situada per sota de la ronda de Dalt entre el Parc Creueta del Coll i el Parc Güell.

Els animals no es van quedar aquí, sinó que van continuar de ruta fins a passar al davant de l’escola La Farigola. De fet, alguns residents a la zona han explicat a betevé que quan han tret a passejar el gos al Bosc Turull han observat que hi havia trams amb la terra remoguda. En un primer moment pensaven que era producte del joc infantil. Però quan han vist les imatges dels porcs senglars a la zona han lligat caps i han conclòs que els animals també s’han passejat per aquest punt del barri.

No es tracta d’un cas aïllat. Els porcs senglars han arribat a l’Hospital de Sant Pau, a Vall d’Hebron, Pedralbes i fins i tot més avall, en ple barri de Sants.

Pla per evitar que els senglars surtin de Collserola

Aquesta irrupció de senglars en plena ciutat  ha propiciat que des de l’Ajuntament es treballi  en un pla per reduir els aliments que els animals troben a les zones urbanes. El pla consisteix d’una banda a conscienciar la ciutadania de la importància de no deixar al carrer restes de menjar que puguin atreure els animals però també treballa en el bloqueig de les papereres o els contenidors i en el desbrossament de les zones verdes. Paral·lelament s’han fet captures d’alguns exemplars de manera excepcional i s’està treballant amb el Consorci del Parc de Collserola per impulsar noves mesures que permetin reduir la població de senglars.