Una família de senglars a Virrei Amat

Quan es veu un senglar a l’entorn urbà, el primer que s’ha de fer és trucar a la Guàrdia Urbana de Barcelona. Després se segueixen aquests passos:

 

  • La Guàrdia Urbana activa el protocol establert per a aquests casos i envia una patrulla al lloc de la incidència.
  • Si els animals no han fugit i continuen localitzats, els agents de la policia municipal avisen el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS).
  • El SEFaS és el que finalment s’encarrega de capturar els exemplars.

 

Senglars detectats al Guinardó i Virrei Amat

Diversos exemplars de porcs senglars s’han passejat aquests dies per barris de Barcelona on fins ara no se n’havien vist. Diversos veïns han observat algunes famílies pels carrers del Guinardó i pels voltants de Virrei Amat i Fabra i Puig, a Vilapicina. També darrerament han aparegut a Pedralbes.

Tot i això, la Guàrdia Urbana afirma que les incidències amb senglars han disminuït en els últims anys. Segons les darreres dades d’aquest cos, de gener a setembre de 2018 hi ha hagut 339 incidències amb senglars, mentre que el 2017 se’n van registrar 667 i el 2016, 1.187.

El secretari de l’Associació de Veïns de Vilapicina i la Torre Llobeta, Eduard Saldaña, afirma que des de l’entitat no es tenen prou eines per fer front a aquest fenomen, i que només es limiten a recollir la informació que se’ls fa arribar i transmetre-la a l’Ajuntament de Barcelona.