Una parella de porcs senglars ha tornat a fer acte de presència en plena ciutat, aquesta vegada a les portes de l’Hospital Vall d’Hebron. Una pacient que sortia del recinte hospitalari al voltant de les sis del matí els ha enregistrat amb el telèfon mòbil mentre buscaven menjar a les portes de l’edifici. A finals de setembre de l’any passat, una bandada de senglars també es va passejar per davant mateix de la porta d’urgències de l’hospital, que s’ha convertit en un dels seus punts d’aparició habituals.

Una parella de senglars s’ha passejat a primera hora del matí d’aquest divendres per les portes de l’Hospital Vall d’Hebron, a tocar dels carrils laterals de la ronda de Dalt. Una pacient del centre els ha enregistrat mentre buscaven menjar pels jardins de l’entrada i també a les voreres del perímetre de l’hospital. No és la primera vegada que els senglars apareixen a l’entorn del Vall d’Hebron i, de fet, l’última vegada va ser tot just fa uns mesos, a finals de setembre del 2016.

Aquesta irrupció de senglars en plena ciutat coincideix amb l’inici del programa de vacunació que un grup de científics de la Universitat Autònoma de Barcelona han posat en marxa d’acord amb la Diputació de Barcelona per intentar limitar la capacitat de reproducció dels senglars en parcs naturals com el de Collserola i el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, al Vallès Occidental.