El conflicte al número 42 del carrer de Gayarre, a Sants, és lluny de resoldre’s. Les quatre famílies amb menors que s’han resistit a abandonar la finca han demandat la propietat i el director de Desokupa per pressions, amenaces i coaccions. La denúncia l’han presentat després de passar gairebé 10 hores a l’interior de l’immoble mentre diverses persones de l’empresa de desallotjaments els instaven a arribar a un acord per marxar.

Segons relaten els ocupants, aquest dimecres, quan Desokupa es va presentar a l’edifici, van viure situacions de tensió que, en alguns casos, els van produir estrès, ansietat i por de perdre la casa. Relaten que els picaven constantment a la porta per insistir-los a negociar i que, en tot moment, estaven controlant què feien dins l’immoble. Un dia després, demanen al propietari que deixi, diuen, d’extorsionar-los i reiteren que no acceptaran ni diners, ni un habitatge provisional: volen quedar-se a Gayarre. Amb tot, asseguren que sí que acceptarien un habitatge de lloguer social si no és de caràcter temporal, una mesura que, consideren, contribuiria a resoldre el conflicte.

De moment, expliquen, membres de Desokupa continuen a dins de la finca. Dimecres al vespre, propietat, empresa i famílies van arribar a un acord provisional: durant la nit, els ocupants es quedarien als seus pisos i Desokupa custodiaria els dos que havien quedat buits, fins que no els tanquessin amb una porta de seguretat. El Grup d’Habitatge de Sants alerta, però, que les portes ja s’han posat i que els membres de l’empresa no han marxat.

Una segona demanda, per les càrregues dels Mossos

La demanda l’han fet amb el suport del Grup d’Habitatge de Sants, i n’han interposat una segona contra les càrregues dels Mossos d’Esquadra d’aquest dimecres al matí. La policia catalana va actuar per dissipar els activistes que es van concentrar a les portes de l’edifici amb l’objectiu de fer costat a les famílies.