Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau han mantingut una reunió ‘in extremis’ amb la Seguretat Social per evitar l’embargament dels bens i el conseqüent tancament de les instal·lacions. Han aconseguit que la tresoreria pública els doni una pròrroga per pagar-los el deute que arriba als 50.000 euros. La Seguretat Social entén que cobrarà l’import perquè el gimnàs té el compromís de les administracions públiques i de 15 entitats socials que faran les aportacions econòmiques necessàries per salvar el gimnàs. En aquest deute que tenen amb la Seguretat Social se li ha de sumar un altre contret amb els treballadors i petits proveïdors que puja prop de 100.000 euros. De fet els 11 treballadors de la cooperativa porten més d’un any cobrant la meitat del sou. 

Entitats del tercer sector aportaran 30.000 €

La difícil situació econòmica del Sant Pau

, un equipament que dona servei a 900 persones sense recursos, ha provocat una allau de solidaritat durant les últimes setmanes per intentar evitar que desaparegui. L’última mostra de suport l’han protagonitzat diverses entitats socials del tercer sector que, sabent com evolucionava aquest cas les últimes 48 hores, s’han compromès a fer una aportació conjunta de 30.000 €. Aquests diners se sumarien als que aportaran les administracions, que també s’han alineat per poder salvar l’equipament.

El deute contret pel gimnàs no només afecta els béns d’aquest equipament, sinó que també implicaria l’embargament de la casa del director del Sant Pau, Ernest Morera, que fa temps que té la llum tallada, com ell mateix va explicar a ‘El matí de Barcelona’ de betevé.