SAPOL-reclama-efeictius-policia-judicial

Dos dels agents de la Guàrdia Urbana que van intervenir en l’actuació que va acabar amb la mort de la gossa Sota hauran de declarar com a investigats. Un d’ells és qui va disparar l’animal amb l’arma reglamentària. La jutgessa ha acordat citar-los l’1 de juliol. La denúncia penal la va interposar l’entitat Nova Eucària, que celebra que el procés judicial ja estigui en marxa.

A més dels agents, també declararan quatre testimonis dels fets. A la denúncia, l’entitat hi va al·legar omissió d’auxili, abús de poder, ús de l’arma de foc fora de l’estipulat per llei i ús indegut i desproporcionat de la força.

Abans de l’1 de juliol, la jutgessa també ha citat a declarar el propietari de la gossa Sota, com a part demandant. Ho farà el 26 de juny.

En defensa pròpia

Els fets van passar el 18 de desembre del 2018 a la plaça d’Espanya amb la Gran Via de les Corts Catalanes. Segons el relat policial, l’agent —de la comissaria de Sants— va aturar l’amo de la gossa per una qüestió no relacionada amb l’animal. Va ser quan la Sota va mossegar el policia al braç. L’agent, segons la versió oficial, la va abatre davant l’amenaça que l’ataqués al coll.

Protestes de les entitats animalistes

El cas de la gossa Sota va generar rebuig i protestes, entre les quals la del partit animalista PACMA, que va presentar una denúncia penal (a més de la de l’entitat Nova Eucària) contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar. Li atribueixen un delicte de maltractament animal agreujat. A més, després de fer-se públic el cas, es van produir diverses concentracions per demanar responsabilitats al cos policial i a l’Ajuntament.