L’Associació de Veïns de Pedralbes denuncia que, en els darrers mesos, han incrementat les incursions de porcs senglars al barri. Diuen que els veïns tenen por de trobar-se’ls de nit i que els animals destrossen les zones enjardinades dels edificis. Reclamen solucions i creuen que caldria fer batudes per reduir el nombre d’exemplars. Des de l’Ajuntament, expliquen que s’està treballant per minimitzar l’aliment que els animals troben a les zones urbanes (principalment als contenidors d’escombraries) i evitar que surtin de Collserola.

Senglars atrets per les escombraries

Fa temps que la presència de porcs senglars és habitual en les zones urbanes d’alguns barris de muntanya, però en els últims mesos també s’han detectat en zones més allunyades de Collserola. A Pedralbes, els veïns alerten que la situació s’ha agreujat en les últimes setmanes. “Altres anys han entrat però venien de manera esporàdica. Ara, està passant més sovint”, explica el veí Joan Ricomà. Assegura que, en les últimes setmanes, han vist senglars “en quatre o cinc ocasions”.

Els animals espanten els veïns com la Mari Carmen Gàmez que explica que “vaig veure dos porcs senglars petits i dos d’enormes. Estaven rascant el terra i em vaig endur un ensurt enorme”. Per això, els veïns demanen una solució i que intervingui la Guàrdia Urbana quan els senglars es passegen pels carrers del barri (molt a prop hi ha la comissaria de Sarrià).

Pla per evitar que els senglars surtin de Collserola

Des de l’Ajuntament, expliquen que s’està treballant en un pla per reduir l’aliment que els animals troben a les zones urbanes. El pla -que s’aplica als barris de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris- té diferents línies d’actuació. Una és conscienciar la ciutadania de la importància de no deixar al carrer restes de menjar que puguin atreure els animals. També es treballa en el bloqueig de les papereres o els contenidors i en el desbrossament de les zones verdes. Paral·lelament, també s’han fet captures d’alguns exemplars de manera excepcional i s’està treballant amb el Consorci del Parc de Collserola per impulsar noves mesures que permetin reduir la població de senglars.