13 agents més de la Policia Nacional estan sent investigats

per la seva actuació l’1 d’octubre a l’Escola Ramon Llull, segons ha confirmat l’Ajuntament. El consistori remarca que la investigació de les càrregues contra el referèndum està avançant gràcies a l’acusació popular que exerceix l’Ajuntament i les entitats a favor dels drets humans. Denuncia la “passivitat”, diuen, de la fiscalia i en aquest sentit ha tornat a demanar la col·laboració del Govern espanyol. El tinent d’alcalde Jaume Asens ha celebrat la decisió del jutge a Twitter.

A l’Escola Ramon Llull va ser on la policia va fer les primeres càrregues fins a comissar les urnes i on Roger Español va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma. De fet, segons ha explicat l’Ajuntament, per petició de la fiscalia, el jutge també ha decidit investigar Español perquè, suposadament, va llançar una tanca metàl·lica contra un agent. L’Ajuntament lamenta aquesta acusació.

Aquesta setmana passada, el jutge que investiga les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre va citar com a investigats cinc agents de la Policia Nacional per les actuacions a tres centres diferents: l’Escola Àgora (a Nou Barris), l’Escola Pia de Sant Antoni (a l’Eixample) i a l’Escola Infant Jesús (a Gràcia). El juliol també van ser citats a declarar dos policies nacionals per la càrrega a l’Escola Mediterrània.