Els usuaris de la nova àrea de gossos del Parc de la Guineueta ja han detectat alguns elements poc segurs a l’espai per als animals. Es va posar en marxa fa dues setmanes i els usuaris diuen que ja s‘han ferit cinc gossos amb els murs de separació. Des de l’Ajuntament argumenten que aquests elements són necessaris per redirigir l’aigua de la riera que passa per sota de l’àrea per a gossos. La plataforma Espai Gos demana que es treguin aquests murs i que es busquin altres alternatives.

Cinc gossos ferits

El mes de juliol, quan l’espai estava en obres, Espai Gos ja va alertar de la inseguretat que provocaven les estructures de ferro i pedra. Lamenten que en el seu moment no se’ls permetés participar en el disseny de la nova àrea. “Ja vam avisar el juliol, que això s’estava fent malament, que els murs de gabions que no són segurs per als gossos, i va seguir endavant, sense consultar-nos – denuncia Jaume Riera, representant de la plataforma Espai Gos Nou Barris –  ja s’han fet mal cinc gossos des que va obrir, i només fa dues setmanes que està oberta”.

Sense espai per córrer

Els usuaris també es queixen que els murs divideixen l’àrea en tres espais, fet que no permet als animals més grans córrer amb llibertat. Espai Gos demana que l’Ajuntament modifiqui l’àrea i la faci més diàfana, sense elements estructurals dins l’espai perquè els animals puguin córrer i socialitzar-se amb seguretat.

Espai Gos vol més participació

La plataforma veïnal Espai Gos, amb representació a diversos districtes de la ciutat, ja fa temps que es troba inclosa dins el grup de treball de convivència de gossos a l’espai públic. Tot i això, lamenten que des de l’Ajuntament no se’ls tingui en compte a l’hora de dissenyar espais com ara les àrees per a gossos i les àrees d’esbarjo per a gossos. Temen que en el disseny dels futurs espais apareguin també elements insegurs. L’àrea per a gossos de la Guineueta no és l’única que ha rebut queixes pel disseny. En el seu moment, l’àrea de la via Favència també va generar polèmica per la instal·lació dels pals d’agilitat canina i altres elements, que l’Ajuntament es va comprometre a treure.