L’Escola Bressol Teixonera és un dels projectes que començaran amb retard al districte Horta-Guinardó i un dels més demandats. En el plenari extraordinari convocat per l’oposició perquè el govern expliqués l’estat de les obres que encara no han començat, el districte va assegurar que no hi ha retallades i va explicar que, en el cas de l’equipament educatiu, se n’està redactant el projecte conjuntament amb el Consorci d’Educació. Els veïns recorden que la llar d’infants pública és una de les actuacions més necessàries a la Teixonera, que ha entrat en el Pla de barris precisament perquè hi fan falta inversions.

La primera escola bressol pública

No hi ha cap escola bressol però tampoc no hi ha cap escola de primària pública al barri de la Teixonera. Per això els veïns de la zona estan expectants amb la construcció de la futura llars d’infants, que s’ubicarà al carrer d’Arenys. Les obres han de començar aquest any 2018, però no sembla que sigui de manera imminent. Per això aquest va ser un dels projectes més reclamats per representants veïnals i partits polítics en el plenari extraordinari convocat per l’oposició per preguntar sobre els retards en diverses obres que, adverteixen, hi ha tant al districte d’Horta-Guinardó com a la resta de la ciutat de Barcelona.

Pla de barris

La construcció de l’escola bressol és una de les actuacions que preveu el Pla de barris de la Teixonera durant el mandat actual. Els veïns recorden que aquest pla serveix per posar al dia els barris més desafavorits i, per això, reclamen que no es demori l’inici de les obres. El districte nega les retallades i assegura que l’equipament educatiu per a la Teixonera es farà. Explica que en aquests moments se n’està redactant el projecte. No ha especificat però encara quan començarà exactament l’obra.