El primer partit de Champions de la temporada s’ha jugat aquest dimarts amb el nou horari. El matx entre el Barça i el PSV ha començat a les 18.55 h. Amb aquesta nova mesura, a partir d’avui ja no hi haurà partits de Champions simultanis perquè un es jugarà a la tarda i l’altre, a tres quarts de nou, l’horari habitual. De fet, feia 25 anys que es jugava a les 20.45 h, des d’un any després de la final de Wembley, l’any 1992, en què l’equip blaugrana va guanyar la seva primera Champions.

La UEFA justifica el canvi argumentant que els aficionats puguin veure el màxim nombre de partits. A més, es rendibilitzen més les retransmissions. Jugar tan aviat en un dia laborable, però, ha dividit els aficionats. Hi ha qui assegura que li va millor perquè no ha de marxar tan tard del camp, i d’altres ho critiquen perquè a aquesta hora encara treballen.

Entre els propietaris dels bars i restaurants de la rodalia del Camp Nou, la valoració és més generalitzada. Acostumaven a vendre molts entrepans i begudes abans de cada partit, un fet que avui, diuen, no s’ha repetit. Afirmen que han treballat menys, tot i que creuen que notaran un repunt quan s’acabi el partit perquè serà l’hora de sopar.

Pel que fa a l’assistència, el primer partit del Barça a la Champions ha omplert dos terços de l’estadi, una xifra lleugerament inferior a les de l’any passat. Cal tenir en compte, però, el hàndicap de la pluja. Les properes trobades marcaran si el nou horari provoca o no una baixa d’afluència.

Un detingut en una baralla prèvia al matx

Una hora abans del partit, cap a les sis de la tarda, als entorns del Camp Nou es va produir una baralla multitudinària que els Mossos d’Esquadra estan investigant. De moment hi ha un detingut per agredir un aficionat del PSV amb una porra extensible.