Aquest diumenge, 9 de maig, acabarà l’estat d’alarma a Espanya. Això implicarà dos canvis automàtics a Catalunya: la fi del confinament perimetral i l’acabament del toc de queda. Això sí, es manté la limitació de sis persones en les reunions amb amics i familiars.

Sopars i copes amb amics i família

Un dels moments més esperats per una part de la ciutadania és l’aixecament del confinament nocturn. En especial per als més joves, que ja fan plans per a la nit de dissabte a diumenge. A partir de la mitjanit no hi haurà limitacions per ser al carrer. En una entrevista aleatòria al carrer, alguns barcelonins confessen que ja tenen ganes de trobar-se amb amics per sopar i prendre unes copes.

Pocs canvis i precaució

A l’altra cara de la moneda, hi ha ciutadans que pràcticament no faran canvis en el seu dia a dia. Gent d’edat més avançada o persones de risc prefereixen continuar quedant-se a casa i limitar l’activitat social. De fet, el govern català ja ha demanat responsabilitat a la ciutadania en aquest canvi d’etapa perquè la pandèmia no s’ha acabat i encara falta un gran percentatge de la població per vacunar.

Entre uns i altres, la gran majoria de la societat farà canvis, però no seran de cop, sinó de forma progressiva. De mica a mica aniran ampliant l’activitat i la vida social. És el cas d’una veïna que assegura que aquest cap de setmana soparà amb amics, però amb els mateixos amb què ja s’ha relacionat fins ara, respectant les bombolles amb les quals ja ha tingut contacte.

Tornar uns dies al poble

Més enllà de l’horari, un dels canvis en les restriccions té a veure amb la mobilitat. L’aixecament del confinament perimetral de Catalunya permetrà sortir del territori. Així doncs, es podran fer viatges entre comunitats autònomes. Algunes persones ja ho tenen clar i aprofitaran aquesta circumstància per anar al poble d’origen per visitar la família.