Les trobades amb amics i familiars continuaran limitades a sis persones malgrat que s’hagi acabat l’estat d’alarma. El govern de la Generalitat en funcions ha subratllat que cal seguir restringint la interacció social, tot i que es relaxin algunes mesures, com el toc de queda i el tancament perimetral.

A partir de diumenge, doncs, es podrà tornar a sortir a les nits i també moure’s lliurement per Catalunya i més enllà de la frontera, però, en canvi, caldrà seguir limitant els contactes i no es permetran reunions de més de sis persones.

El govern demanarà l’aval del TSJC

Per poder aplicar aquesta mesura diumenge, la Generalitat portarà la proposta entre dijous i divendres al TSJC per rebre’n l’aval. De moment, l’executiu en funcions s’esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les “fórmules” necessàries per “no crear confusió”, segons ha argumentat Aragonès.

El govern apel·la a la responsabilitat ciutadana

En la compareixença del govern en funcions, Pere Aragonès ha admès que l’avenç en el pla de vacunació i l’estabilització de la situació epidemiològica permeten relaxar algunes de les mesures que han estat en vigor els darrers mesos i recuperar algunes llibertats.

Tot i això, el vicepresident amb funcions de president ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar brots.