El món de l’esport, i en particular el del futbol modest, no ha quedat al marge de la crisi del coronavirus. Els problemes econòmics que genera l’estat d’alarma afecten directament les entitas esportives i els seus esportistes. Un dels primers clubs de futbol de Catalunya, i el primer de Barcelona, a acollir-se a un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) ha estat el CE Europa. L’entitat gracienca s’ha vist forçada a aplicar aquesta mesura a totes les treballadors i treballadors.

El capità de l’Europa, Àlex Cano, ha valorat a betevé la mesura que ha pres el club escapulat. “És una situació molt complicada per als clubs i entenem la decisió”, ha afirmat el central. En aquest sentit, Cano ha explicat que “l’Europa ha deixat de tenir ingressos ja que ha anul·lat les quotes de tot el futbol base. Sense ingressos es fa tot molt difícil”. Això sí, el capità també ha manifestat que hi ha un punt d’incertesa en els efectes d’aquesta mesura. “Encara ens estem informant, però si un jugador té una altra feina fora del futbol, i en aquesta feina no pateix cap ERTO, podria ser que no pogués cobrar la prestació d’atur“.

Ajudes a les entitats esportives

Aquest dijous, 26 de març, el govern català ha anunciat un paquet de 19 mesures per ajudar el teixit esportiu del país a superar els problemes econòmics de la crisi del coronavirus. Una de les actuacions principals és crear una línia de finançament directe de 10 milions d’euros entre l’Institut Català de Finances i el Consell Català de l’Esport destinada al teixit esportiu del país. Aquesta línia serà per a operacions d’entre 20.000 i 300.000 euros amb carència del primer any i termini de retorn màxim de cinc anys. Podeu consultar totes les ajudes econòmiques aquí.