covid 22 per què no

Els contagis de covid a Catalunya augmenten coincidint amb l’expansió de la subvariant BA.5. Entre els símptomes d’aquesta mutació, hi ha el cansament i la fatiga, la tos, el mal de cap o de gola i la congestió nasal, entre d’altres. Unes molèsties que són força diferents de les del coronavirus sorgit a la regió de Wuhan i que ha fet que experts com el conseller de Salut de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, comencin a parlar de covid-22.

Ara bé, hi ha experts que qüestionen el nou terme. Per què no podem anomenar covid-22 la nova variant BA.5 d’òmicron?

Les mutacions no ens permeten parlar de covid-22

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, considera que la covid ha mutat com la resta de virus respiratoris i assegura que, tot i que la simptomatologia també ha canviat, no ho ha fet tant com per poder parlar de covid-22. Segons l’expert, no hi ha cap text científic que es refereixi a la BA.5 com a covid-22.

En aquest sentit, afegeix que per canviar la nomenclatura d’una malaltia “no s’hauria d’assemblar res al virus inicial i, en aquest cas, s’hi assembla molt“.

Els símptomes de la covid canvien relativament

Segons Benito Almirante, els símptomes de la covid han canviat de forma relativa. Ara el més freqüent és que el virus es manifesti amb molèsties a les vies respiratòries altes, a diferència del 2020, quan, molt sovint, afectava altres òrgans. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron justifica aquesta diferència per l’efecte protector de les vacunes i per la immunització de la població.