Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 38 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació, és a dir, per comprar i vendre objectes robats. Els agents van rebre un avís d’un home a qui li havien sostret les pertinences que tenia a l’interior del seu cotxe. La víctima va informar de la ubicació que marcava un dels dispositius que li havien robat.

El detingut tenia llogat dos trasters a l’Eixample i a l’interior hi havia més de 100 telèfons mòbils, una vintena de tauletes electròniques, moneders i sabates de luxe i bosses de mà, presumptament de furts i robatoris. Diversos dels telèfons mòbils estaven embolicats en paper d’alumini, habitualment utilitzat per eludir els sistemes de seguretat.

El detingut va passar a disposició judicial el dijous 30 de juny i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Mentrestant, la investigació segueix oberta.

Una de les prioritats del pla Tremall

Aquesta actuació s’emmarca en el pla Tremall contra l’activitat delinqüencial multireincident a Barcelona i la lluita contra el fenomen de la receptació. De fet, els Mossos d’Esquadra recomanen que els ciutadans que hagin patit recentment algun furt o robatori de mòbil a Barcelona i rodalia ho denunciïn per poder fer les gestions oportunes per retornar-los l’aparell.