El Parc de la Trinitat Vella, amb una àrea de set hectàrees, es reformarà els propers mesos. La intervenció consistirà en la millora de certs desperfectes d’aquest espai que amb el manteniment diari no es poden fer, com ara la renovació de paviment o airejar la gespa. Tot i que la inversió prevista és de més d’un milió d’euros, la intervenció no és suficient per posar al dia el parc.

Millores de paviments i lavabos i pintar les pistes

La reforma del Parc de la Trinitat Vella servirà per renovar el paviment malmès per les arrels dels arbres, airejar la gespa, reparar i pintar les parets del frontó, millorar el drenatge de certs paviments on s’acumula l’aigua i reparar un mur que està caient. A més, es farà una rehabilitació integral dels lavabos, on mai s’ha intervingut.

El 2023 el Parc de la Trinitat farà 30 anys que es va construir. Durant aquest temps s’hi han fet actuacions puntuals, però segons Xavier Candela, coordinador de projectes de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, no de l’envergadura d’aquesta. La previsió és que les obres comencin al novembre i s’allarguin uns 10 mesos. És a dir, el juliol del 2023 els veïns ja podrien gaudir de les millores.

Es retirarà una zona de xiprers

El projecte de reforma també inclou retirar una tanca de xiprers per fer una placeta lliure per a esdeveniments i refer la zona amb sauló. Es tracta d’una àrea de més de 3.600 m2 de la qual es deixaran els xiprers perimetrals i s’eliminaran els interiors. Segons Xavier Candela, aquesta és una demanda que els va arribar per tal de crear espais més oberts on poder fer activitats, però va generar controvèrsia quan es va presentar als veïns de la Trinitat Vella. Es per això que s’està acabant de valorar si finalment s’efectua o no.

Una reforma insuficient per actualitzar el parc

La inversió aproximada de l’obra és d’1.070.000 euros, però representa una actuació general. Segons Xavier Candela, la intervenció és important, però no és suficient. “La repercussió euro/m2 és molt baixa, molt petita, per tant, és una intervenció important, sens dubte, però no és suficient. S’hi hauria de dedicar tres o quatre vegades més per fer una actuació més general, poder actuar sobre aspectes en què el parc s’ha quedat antiquat sobre temes de gènere, d’accessibilitat, de normativa”. En aquest sentit, s’hauria de redactar un pla director que permeti treballar a llarg termini i saber què s’ha de fer i què és o no prioritari.

La reforma del Parc de la Trinitat Vella forma part d’un conjunt d’actuacions que es faran els propers mesos a tota la ciutat de Barcelona en un total de 19 parcs o espais verds.