Els barcelonins s’han fet seu el nou mirador Vela, ubicat a l’extrem nord del Port de Barcelona, i han descobert una altra perspectiva del litoral. Des del balcó que queda, quasi suspès a l’escullera, molts han descobert un angle nou amb què observar i fotografiar la Barceloneta, el conjunt de la ciutat i bona part de la costa del Maresme.

Tot i que oficialment es va inaugurar dijous, alguns veïns no l’han pogut descobrir fins aquest cap de setmana. Hi ha qui ha reconegut que aquest equipament “dona categoria a la ciutat” i d’altres afegeixen que “la nova perspectiva amb què observar la ciutat és interessant“. Amb tot, d’altres han destacat que “la passera i el balcó són estrets” i complica el trànsit de persones, una qüestió que a d’altres els ha “frustrat“.

El mirador es completa amb una gran escala que connecta la plaça de la Rosa dels Vents i el nou passeig del trencaones amb la platja de Sant Sebastià, espais situats en l’àmbit de la nova bocana. Els cost de l’obra ha estat d’1,5 milions d’euros.