Els veïns de la Font d’en Fargues reclamen la reforma del passatge de l’Arc de Sant Martí des de fa anys. Asseguren que cal millorar-ne el paviment i el clavegueram i alerten que les escales que hi ha són perilloses. Havien aconseguit el compromís de l’Ajuntament per fer la reforma -que havia de començar al setembre- però les obres requereixen un pressupost superior al previst i això ha obligat a endarrerir els treballs.

Obres amb caràcter urgent

El projecte arquitectònic per construir-hi unes escales noves i enjardinar el passatge té un cost més elevat del previst inicialment. Això fa que s’hagi d’incloure en el pressupost de l’any vinent, i que s’endarrereix l’inici de les obres.

La notícia ha caigut com una galleda d’aigua freda entre els veïns de l’entorn, ja que no només és un pas molt utilitzat pels que hi viuen, sinó també pels estudiants d’una escola i un institut que hi ha a prop. Asseguren que aquest passatge no pot seguir en les condicions actuals ja que “és un camí escolar, i un pas  necessari com a trencall per als veïns”. Per això reclamen que les obres es facin amb caràcter urgent.

Perill d’esllavisades a l’hivern

Els veïns reclamen la reforma  des de fa anys,  però des del 2012 ho fan amb més intensitat. Havien presentat més de 200 signatures i havien aconseguit el compromís que l’Ajuntament urbanitzaria aquest passatge de  la Font d’en Fargues. L’any passat es va fer un primer pas en passar de mans privades a públiques. El mes de juliol es va fer la cessió de l’espai i posteriorment es va requalificar els terrenys. Els veïns pensaven que en passar a mans municipals les obres anirien més ràpid, però tot continua igual.

Expliquen  que el paviment i el clavegueram estan en mal estat, que no hi ha ni murs de contenció a la muntanya i que l’aparcament no està regulat. Adverteixen, també, que les escales són perilloses. De fet, fins fa uns tres mesos estaven tancades per evitar accidents.

Per això volen que la urbanització del passatge estigui enllestida abans de l’hivern quan, amb les pluges, la situació es complica.