L’exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Oriol Pujol ha acceptat complir una pena de dos anys i mig de presó per tràfic d’influències, suborn i falsedat documental, a més d’una multa de 55.000 euros, per haver cobrat comissions irregulars en el cas de les ITV. La seva dona, Anna Vidal, també ha arribat a un acord amb la fiscalia per complir una pena de 15 mesos i mig de presó per haver ajudat a cobrar les comissions.

Pel que fa als empresaris implicats en el mateix cas, el pacte amb la fiscalia inclou una pena de dos anys per a l’empresari Sergi Alsina i cinc mesos substituïbles per una multa de 22.000 euros per a l’excàrrec de la Generalitat Josep Tous. Per a l’empresari Ricard Puignou, el pacte inclou una pena de cinc mesos de presó i la substitució per una multa de 60.000 euros, mentre que per a Sergi Pastor s’ha acordat una pena de cinc mesos de presó i una multa de 50.000 euros, tot i que la presó se li substituirà per una multa de 60.000 euros.

En tots els casos, però, aquestes condemnes es podrien substituir per multes o treballs en benefici de la comunitat. En el supòsit que Oriol Pujol o Sergi Alsina vulguin acollir-se a aquesta possibilitat, ho hauran de demanar explícitament i ho haurà d’autoritzar un tribunal.

Aquest és el segon pacte a què arriba Oriol Pujol amb la fiscalia per aquest cas. L’anterior no va ser signat per tots els acusats i una jutge de l’Audiència de Barcelona el va denegar per aquest motiu. Ara, l’acord sí que és amb tots els acusats, de manera que evitaran un judici amb jurat popular.