La pluja del cap de setmana ha fet endarrerir les tasques de pintura i senyalització al carrer de Mallorca, prèvies als talls i els desviaments de trànsit previstos per a aquest dilluns en aquesta via de la ciutat. Amb unes hores de retard, els operaris finalment han col·locat les tanques que impedeixen la circulació de vehicles entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, perquè al xamfrà de Nàpols s’hi ha de fer una de les sortides d’emergència del túnel de l’AVE.

accés per l’avinguda Meridiana, que es va començar a posar en marxa el cap de setmana, han agafat molts conductors a contrapeu. Al llarg del matí hi ha hagut força aturades, tant al tram afectat del carrer de Mallorca, com a les vies dels voltants.

També s’ha tallat el trànsit a la cruïlla de Mallorca amb Independència, que ha comportat la suspensió de la circulació de vehicles entre els carrers de Xifré i Dos de Maig. Malgrat això, l’accés per l’avinguda Meridiana també s’ha limitat només a veïns i serveis especials per evitar el col·lapse del carrer. Això es fa perquè no hi ha cap carrer que permeti el gir en sentit muntanya abans d’arribar a la zona d’obres. Al llarg del dia hi ha hagut força aturades, tant al tram afectat del carrer de Mallorca, com a les vies dels voltants.

Les obres, que està previst que s’allarguin fins a finals d’any, també afecten el transport públic. Durant aquest temps, es modificarà el recorregut de vuit línies de bus que passen per Mallorca. Les línies H10, 33, 34, B24 i N9 es desviaran per Meridiana-Aragó-Diagonal. Les línies D50 i 19 es desviaran per Sicília-Provença-Sant Joan. I també es desviarà la ruta blava del Bus Turístic.