El barri del Fort Pienc estrenarà aquest dimarts una plaça pública de més de 1.750 metres quadrats al costat de l’Estació del Nord, just en el triangle de la confluència dels carrers de Ribes, Alí Bei i Sicília.

Aquest era un espai on anteriorment hi havia trànsit de vehicles, encara que amb poca intensitat. Era una zona amb un urbanisme poc amable amb el ciutadà que havia generat problemes de convivència i queixes dels veïns. Per això, ara l’Ajuntament ha decidit reurbanitzar l’espai i crear-hi una plaça que pugui ser un nou centre d’activitat del barri, ja que està envoltada d’un gran nombre d’equipaments públics.

La plaça vol donar prioritat al vianant, unificar tot l’espai i afavorir la vida veïnal. En la zona del carrer de Sicília s’ha augmentat la superfície destinada al pas dels vianants i s’ha reduït la destinada al trànsit rodat. S’hi ha adoptat la forma de plataforma única i s’ha eliminat el trànsit en el tram del carrer Sicília entre Ribes i Alí Bei.

Durant les obres s’han mantingut les pistes de petanca i el punt verd que ja hi havia. Però, a petició dels veïns, s’hi han instal·lat jocs infantils i una aula ambiental a l’aire lliure. Els veïns i els comerços es mostren contents amb la remodelació, i l’únic que hi troben a faltar és una mica més d’espai verd.

Les reformes han suposat una inversió de 2,8 milions d’euros per part de l’Ajuntament.

Futura plaça d’Anna Lizaran

La plaça durà el nom de l’actriu Anna Lizaran a petició dels veïns, que ho van votar en una consulta popular. La proposta, acceptada per la Comissió de Nomenclàtor de l’Eixample, va ser informada favorablement en el ple del Consell de Districte de l’Eixample del mes de juliol. Ara ha estat elevada a la Ponència de Nomenclàtor, que és qui ha de donar l’aprovació definitiva al nom.

Els noms de dona escassegen encara molt als carrers i places de la ciutat de Barcelona i és per aquest motiu que l’assignació d’un nom de dona per a una plaça és molt celebrat.