La Jordan Allen és una jove americana que el mes de juny va emprendre un viatge amb la seva germana per Europa. Una de les parades que va fer va ser a Barcelona, de la qual li ha quedat un mal record. El dia 11 de juny Allen va sortir de festa i es va dirigir a la discoteca Shôko, situada al passeig Marítim. Només entrar al local es van trobar un grup de joves que estaven llençant-se objectes entre ells. “Hi havia dos homes a la sala VIP que llençaven glaçons a un altre grup que era al nostre costat. Quan em vaig girar un d’ells va llençar una ampolla de vodka i em va ferir”, ha assegurat la jove. La noia va rebre l’impacte de l’ampolla amb molta força, cosa que li va provocar un tall profund a la cara i també diverses fractures al nas i al voltant de la cella.

Jordan Allen desfigurada discoteca Shoko

“La discoteca Shôko no atén els meus correus electrònics”

Segons la jove, al principi es va posar en contacte amb la discoteca perquè l’ajudés a esclarir els fets. La noia ha dit que al principi els responsables del local atenien les seves trucades, però més endavant ja no ho van fer. “Els he enviat diversos correus electrònics i no m’han contestat”. Segons ha explicat, hi ha una investigació oberta perquè va denunciar els fets a la policia. La Jordan Allen també ha assegurat que de moment no ha rebut informació dels Mossos d’Esquadra i ha criticat la tasca dels agents “perquè fan poc per trobar la persona responsable de llençar l’ampolla”.

Segons la discoteca, els advocats del local estan treballant en aquest cas, però no volen fer declaracions a la premsa.

Jordan Allen agredida discoteca Shoko

Campanya de micromecenatge per finançar l’atenció mèdica

Després de l’accident, Allen va estar hospitalitzada tres dies a Barcelona. Al cap d’uns dies va tornar a Denver, la seva ciutat d’origen. Els metges d’allà la van atendre i li van assegurar que les ferides que tenia eren més greus del que li havien dit: “Quan vaig tornar als Estats Units em van dir que tenia 30 fractures al voltant de la cella i em van haver d’operar d’urgència”. Segons ha explicat, la seva assegurança mèdica no li cobreix la despesa per l’atenció rebuda, que serà molt important. Per aquest motiu una amiga seva va decidir fer una campanya per recaptar diners que l’ajudin a pagar el tractament mèdic. Amb el micromecenatge ha aconseguit recaptar fins a 7.600 dòlars, més dels 6.500 dòlars que es va posar com a objectiu. També es va crear un compte de Twitter amb el nom @HelpJordanAllen per explicar la història d’Allen i buscar testimonis que puguin ajudar a resoldre la investigació.