Aquest diumenge han començat les obres de construcció de les sortides d’emergència noves del túnel de l’AVE al carrer de Mallorca. Seran unes feines que provocaran restriccions de trànsit fins a finals d’any. L’accés a Mallorca des de l’avinguda Meridiana quedarà tallat per a tots els vehicles, excepte els veïns, que sí que hi podran passar. A més, tampoc no es podrà circular a les cruïlles de Mallorca amb els carrers de Nàpols i de la Independència, tot i que s’hi garantirà l’accés dels veïns.

Les obres serviran per preparar el terreny per fer-hi les excavacions dels pous que han de servir de sortida d’emergència. Malgrat que l’Ajuntament ha demanat a Adif que dobli la maquinària per concentrar les obres al màxim i que durin menys, la previsió és que les obres s’allarguin fins a finals d’any.

Aquest dissabte al matí només s’ha restringit el trànsit en l’accés a Mallorca des de l’avinguda Meridiana, i s’ha deixat en funcionament un únic carril a mà dreta. En principi, està restringit i serà exclusivament de pas per als veïns i aquelles persones que hagin d’accedir al carrer per entrar al pàrquing. Malgrat la senyalització, alguns conductors desconcertats han continuat accedint al carrer de Mallorca amb normalitat pel carril que queda obert. Com que no hi havia gaire trànsit no s’han generat moments de tensió ni cues.

Els conductors que asseguren que fan cada dia aquest recorregut, es queixen que no han vist cap avís previ aquests dies i asseguren que les obres s’allargaran massa. També hi ha conductors que entenen que s’hagin de fer aquestes obres i diuen  que en aquest cas hi ha camins alternatius.

mapa talls carrer Mallorca

A la tarda s’havia de restringir el trànsit del carrer de Mallorca entre Sicília i Roger de Flor, però a causa de les fortes pluges ha quedat posposat. Faltarà aquest tall i el de la cruïlla de Mallorca amb Independència, que comportarà suspendre la circulació entre Xifré i Dos de Maig, i que està previst fer-lo efectiu aquest dilluns a les vuit del matí.

Aquest diumenge ha estat relativament tranquil, però la prova de foc es preveu que sigui aquest dilluns, quan el carrer de Mallorca recuperi el seu trànsit habitual d’un dia feiner.

Vies alternatives als talls del carrer de Mallorca

L’Ajuntament recomana als conductors que entrin per la Meridiana que continuïn fins a Aragó per evitar el carrer de Mallorca, que estarà tallat. Una altra alternativa per entrar a l’Eixample és desviar-se abans per Sant Antoni Maria Claret o bé per Concepción Arenal. També es presenta com a via d’escapada baixar pel carrer de Bilbao i agafar Tànger.

Les obres també provocaran que s’hagi de modificar el recorregut de vuit línies de bus que passen per Mallorca. Les línies H10, 33, 34, B24 i N9 es desviaran per Meridiana-Aragó-Diagonal. Les línies D50 i 19 es desviaran per Sicília-Provença-Sant Joan. També es desviarà la ruta blava del Bus Turístic.