Des de l’1 de desembre i fins al 8 de gener s’instal·la al Museu Marítim de Barcelona Mar de llums. No és un espectacle, sinó un recorregut per diverses instal·lacions de llums nadalenques. Ocupen el pati de la façana del museu, les naus on hi ha exposades les galeres històriques i els Jardins del Baluard. “Formen part de la muralla de la ciutat, amb el portal de Santa Madrona, del segle XIV, com a element principal. La gràcia és que normalment no estan oberts al públic”, explica Carme Micheo, corresponsable de la proposta.

Accés als Jardins del Baluard

Aquesta part dels jardins és la més vistosa pel que fa a quantitat de llums i colors. “I la que més agrada als menuts”, comenta Micheo. El conjunt està inspirat en la Mediterrània, però juga amb altres elements de la natura, també des del punt de vista sonor (se senten mussols, per exemple). El Baluard, però, no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, raó per la qual hi ha entrades amb descompte (la general costa 12 euros entre setmana i 14 els divendres, dissabtes, diumenges i festius).

Nadales en viu

Actuació de Vozes a Mar de llums

A la nau on es troba la rèplica de la galera reial hi ha, cada mitja hora, breus recitals de nadales a càrrec de la formació musical de la Fundació Vozes i, en dies puntuals, de la formació Fundació Catalònia. La primera és un projecte musicosocial per a nens de Nou Barris, Sant Andreu i el Besòs; la segona treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de conducta o situació de vulnerabilitat.